هیلی افغان

MY SMALL WORLD

طرز تهیه غذاهای افغانی

 

لوخ گندنه ی خارخی است .که آشک لوخ

 مانند آشک گندنه یی تهیه میگردد.

برای تهیه به انواع آشک مراجعه فرماید .

 

طرز تهیه :

لوخ راشسته چند قسمت توته میکنیم.

به ماشین سلادمطابق تصویرذیل میده میکنم .

لوخ میده شده رادر بین چلوصاف گذاشته

مرچ نمک در صورت خواهش مساله علاوه کرده

بافشاردست آب اش رابر طرف میکنیم.

 

آشک راپرنموده به احتیاط در بین روک

فریزر بالای پلاستیک میچینیم .

بعداز ۲ ساعت آشک فریز شده رادربین

خربطه پلاستیکی درفریزرنگهداری  میکنیم .

موقع ضرورت مورد استفاده قرار میدهیم .


آشک فریز شده (یخ زده)

آشک لوخ مانندآشک گندنه باآب ونمک جوش

میدهیم و یا چکه و لعاب تهیه شده قورمه

لوبیا، کوفته پاشان ، روغن داغ زردچوبه

،قورمه رومی تازه مطابق میل سرویس

میکنیم .


 Bolani :

مواد لازم

1- آرد

2- گندنه

3- تخم

4- روغن

5-سیر

6-مرچ و نمک

 

«طرز تهیه »

برای تهیه بولانی تخم دار برای هر عدد

بولانی یک عدد تخم را در نظر بگیرید .

ویایکمقدار گندنه رامعه نمک در بین چلو

صاف انداخته قدری فشار دهید آبش برطرف

گردد. سپس  با چند عدد تخم مرچ تازه و

سیر رنده شده مخلوط و بولانی طبخ کنید .

بولانی تخم دار با حرارت ملایم طبخ کنید .

تخم هم بپزد .

همین که تخم را بالای گندنه شکسته اید فورا

بالایش قدر نمک پاش دهید .. سر بولانی را

بسته کنید .

هنگام طبخ بولانی تخم دار اول همان طرف تخم

موجود است بپزید .

بولانی

 

نوت :

از کچالو نیز بولانی تخم دارطبخ میتوانیم

 


اگر شما برای دعوت فردا و پذیرایی گرم ازمهمانهای عزیز منتورا

 نیز در برنامه غذایی خویش در نظر دارید .

پس یک روز قبل منتو ها را تهیه و طبخ نموده لعاب دالنخود را

 نیز آماده کنید  .

 همین که منتو پخته شد . طی ظرف را چرب نموده منتو ها بچینید .

سپس بالای آنها قدر از روغن دالنخود ریخته به همین ترتیب منتو

 ها لابه لا بالای هم چیده الی فرارسیدن فردا بخیر در جای سرد

بگذارید .

حین سرویس نمودن غذا چند دقیقه قبل منتو ها را داخل مایکروفر

( مکرویله ) گرم نموده سرو کنید .

 

قورمه دالنخود (خورشت لپه )

 

 

 نوت

۱- برای تهیه منتو ، بخش آرشیف  شماره ۵۱ ، انواع منتو مراجعه

 فرماید .

۲- در افغانستان منتو را نیم خام طبخ نموده با قالب هایش در جای

سرد بگذارید . فردا بخیر دوباره برای مدت کوتاه روی تفت آبجوش

گذاشته و غذا آماده و را سرویس کنید .

  

 مواد لازم

۱-  گوشت سرخی یک کیلو ( گاو، گوساله )

۲-  پیاز دو کیلو

۳-  آرد ترمیده ، صفر سه، سه کیلو 

۴-  روغن بقدر لازم

۵-  رب رومی دو سه قاشق کلان

۶-  دالنخود یک پیمانه  

۷- چکه ۵۰۰ گرام

(با سیر و نمک حل کنید )

۸- ادویه جات ( مرچ سیاه( فلفل سیاه )،تخم گشنیز ، نعناع )

۹- نمک

۱۰- مقدار سیر  مربوط  به  ذایقه شما !

 

خمیر منتو:

۱- دوکیلو آرد را با نمک مقداری ۲۰ گرام روغن با آب شیر گرم

خمیر نماید . بگذارید  استراحت نماید .

 

۲- گوشت را شسته و  یخنی (آبپز) طبخ  نماید . گوشت باید به

اندازه ی نرم گردد.  با دست کنده شود . بعداً از ماشین رد کنید .

پیازرا پوست گرفته خلال کنید .

و یا هم  ماشین سلاد را استفاده کنید .

از ماشین گوشت اصلا استفاده نکنند !

پیاز و گوشت را با نمک و تخم گشنیزمرچ تازه مخلوط کنید .

 

۳- خمیر را نازک هموار نموده چارکنج برش نماید . طوریکه به

تصویر میبیند .

مقداری یک قاشق کلان مواد تهیه شده را در بین منتو گذاشته

هر گوشه آن را با هم محکم نماید .

بعداً هر دو طرف را باهم محکم نماید .

 

۴- مقداری آب به دیگ روی حرارت گذاشته قالب های دیگ را

روغن چرب نماید .

منتورا روی قالب جالی  پهلو به پهلواما دورتر از همدیگر چیده

 قالب ها بالای همدیگر قرار دهید . معمولا دیگ منتو دارای دو الا

چهار طبقه میباشد.  بالای طبقه اول که دیگ آبجوش میباشد . 

 بگذارید

بعد از ۲۰ دقیقه جای  قالب ها عوض نموده اولی را آخر و آخیر

را اول  بگذارید . بعد از پخته شدن منتو طی غوری را چکه

زده منتو را کشیده رویش دوباره چکه بزنید .

لعاب را انداخته با نعناع مرچ سیاه و لذیذ نموده با گشنیز دیزان

نماید .

منتو آماده است . اشتهای خوب !

 

طرز تهیه لعاب منتو

دالنخود چند آب شده قبلاً تر نماید . بعداً با آب روی حرارت بگذارید

نرم گردد . قابل یادآورست بنوسیم .

 برای تهیه لعاب ازپیاز  نیز استفاده میکنند  . اما من خودم لعاب

را بدون پیاز تهیه میکنم . چون منتو خودش پیاز کافی دارد .

روغن را داغ نموده  . رب رومی را علاوه میکنم . سپس دالنخود

را روی لعاب انداخته بگذارید نمک را به خود جذب نموده

و سر روغن بیاید .

 

۲- اکثرا خانم های عزیز دالنخود را با آب کم روی حرارت گذاشته

همین که  نرم گردید . بالای آن روغن مایع و رب مساله و نمک را

علاوه میکنند .

 گوشت سرخی یخنی طبخ نموده سپس از ماشین رد کنید

برای تهیه منتو پیاز را با دست یا  بلندر( ماشین سلاد) ریزه کنید .

مواظب باشد پیاز را بسیار چرخ ندهید . 

من همیش  از ماشین استفاده میکنم .

 در بین خمیر چهارکنجه مقدار مواد تهیه شده را گذاشته و هر چهار

گوشه را باهم بچسپانید . سپس دواطرافش باهم  بچسپانید .

منتو را  در ظرف مخصوص منتو پزی گذاشته با بخار آبجوش

طبخ کنید .

یک نکته مهم برای خانم عزیز  چشم براه مهمان عزیزان شان اند .

ودر منوی غذای ها منتو نیز شامل است .

شما عزیزان میتوانید منتو را یک روز قبل تهیه کنید . برای مدت

۱۵ دقیقه روی حرارت با بخار آبجوش بگذارید .

دیگ منتو را تا فردا در جای سرد بگذارید .

و فردا به خیال راحت منتو را دوباره تفت دهید . و سرو کند .

و از یک عالم جنجال در روز مهمانی رهایی حاصل کنید .

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و پنجم اسفند 1389ساعت 11:29  توسط هیلی چخانسوری   |